Universiteit Utrecht

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden HBO-Rechten (CROHO code 39205) toegang tot de master Rechtsgeleerdheid van de Universiteit utrecht. De master heeft civiel effect. Met het masterdiploma heb je dus toegang tot de togaberoepen zoals advocaat, rechter of officier van justitie.

Van het totale programma van 60EC wordt 55 EC gevolgd binnen Schakelzone Recht. Voor de kopcursus (Afstudeerwerk) van 5EC meld je je rechtstreeks aan bij de Universiteit Utrecht. 

Het onderwijs in de Schakelzone is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis.

Kerncurriculum

 

 

Kopcursus voor de master met civiel effect

(inschrijving bij de Universiteit Utrecht)

  • Afstudeerwerk privaatrecht - 5 studiepunten (wordt 4 maal per jaar aangeboden)

De kopcursus (Afstudeerwerk) wordt niet in deeltijd aangeboden en heeft vaste startdata. 

Voor deelname aan de kopcursus Afstudeerwerk privaatrecht moet je 30 EC hebben behaald. De toelating en inschrijving voor de kopcursus verloopt geheel via de Universiteit Utrecht. Afstudeerwerk privaatrecht bij de UU start vier keer per jaar, in periode 1, 2, 3 en 4. Het jaarrooster met de startdata van de periodes is te raadplegen via https://students.uu.nl/praktische-zaken/in-en-uitschrijving/inschrijven-cursussen/academische-jaarkalender. Vragen hierover kun je aan de UU voorleggen via het mailadres studiepunt.rechten@uu.nl

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je rechtstreeks instromen in de UU-masters van Rechtsgeleerdheid, met uitzondering van de master Notarieel recht en de onderzoeksmaster Legal Research. Indien in deze laatste twee opleidingen geïnteresseerd bent, kun je contact opnemen met het studiepunt via studiepunt.rechten@uu.nl.


*De vergoeding voor de kopcursus wordt door de partneruniversiteit in rekening gebracht bij de deelnemer, tegen het op moment van inschrijving geldende tarief.