Internationaal recht

Inhoud

Internationaal recht is een fascinerend vakgebied. U hoeft de krant maar open te slaan of even op het internet te surfen en u komt tal van internationaalrechtelijke onderwerpen tegen. Enkele voorbeelden die u de afgelopen weken in de media heeft kunnen vinden zijn: President Trump die uiteindelijk besluit om geen gewapende aanval uit te voeren nadat Iran een onbemande drone neerschoot, de kapitein van het reddingschip Seawatch 3 die gearresteerd werd nadat zij en haar bemanning drenkelingen uit de Middellandse Zee hebben gehaald. Dit zijn slechts twee voorbeelden van recente politieke gebeurtenissen, die een sterk internationaalrechtelijk component hebben. Internationaal recht kan een abstracte cursus lijken, maar het is ook een concrete cursus waarover u dagelijks in de media internationaalrechtelijke onderwerpen voorbij ziet komen. Het doel van deze cursus is dat u kennis maakt met de belangrijkste onderwerpen uit dit omvangrijk en interessant vakgebied en dat u aan het eind van deze cursus niet alleen kennis heeft van de regels en het systeem achter de nieuwsberichten, maar dat u ook voldoende kennis en inzicht heeft opgedaan om zelfstandig internationaalrechtelijke casussen op te lossen.

 

Tentaminering

Deze cursus wordt afgesloten met een digitaal groepsgeroosterd tentamen met open vragen (gesloten boek).

Begeleiding

Docenten: mw. dr. mr. W. Guns.

Inschrijving

 

Deze cursus wordt in het academisch jaar 2021-2022 twee keer aangeboden op vaste startdata (1 september 2021 en 7 februari 2022), waarvoor u zich tijdig dient aan te melden.

Na de startdatum van de cursus is aanmelden niet meer mogelijk. Vanaf mei 2021 is het mogelijk om aan te melden voor de startmomenten van academisch jaar 2021-2022.

Voor de cursus die start op 1 september 2021, kwartiel 1, adviseren wij om u uiterlijk 15 augustus 2021 hiervoor aan te melden. Voor de cursus die start op 7 februari 2022, kwartiel 3, adviseren wij om u uiterlijk 23 januari 2022 aan te melden. Alleen dan  ontvangt u in ieder geval tijdig het cursusmateriaal, heeft u toegang tot de leeromgeving en (indien van toepassing)kunt u worden ingedeeld in een studiegroep. Bij aanmelding na 15 augustus of na 23 januari kunnen we dit niet garanderen.

Aanmelden voor kwartiel 1 is mogelijk tot en met 31 augustus 2021. Aanmelden voor kwartiel 3 is mogelijk tot en met 6 februari 2022.