null Schakel naar de VU-master met civiel effect

Naar VU-master met civiel effect

Master civiel effect - Vrije Universiteit

VanHBO Rechten
NaarMaster met civiel effect

INSCHRIJVEN

Doe de entreetoets en schrijf je nu in voor dit programma!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 24 maanden
Kosten€ 2.100,- (incl. kopcursus)
EC60 studiepunten (incl. kopcursus)
InstellingVrije Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan HBO Rechten toegang tot de master Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit te Amsterdam. De master heeft civiel effect. Met het masterdiploma heb je dus toegang tot de togaberoepen zoals advocaat of rechter.

De omvang van 60 EC komt overeen met een jaar voltijds studeren. Het is de minimale omvang die een schakelprogramma moet hebben om een master met civiel effect te kunnen krijgen.

Van het totale programma van 60EC wordt 55 EC gevolgd binnen de Schakelzone. Voor de kopcursus schakelscriptie van 5 EC schrijft u zich in bij de Vrije Universiteit.

Het onderwijs in de Schakelzone is activerend online. Je wordt geacht deel te nemen aan onderwijsactiviteiten en dat stimuleert jou en je collega-studenten om voortgang te maken met je studie. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis.

Opbouw

Dit voorbeeldprogramma is gebaseerd op twee jaar. Er is rekening gehouden met cursussen met een vast of een variabel startmoment. Op het Opleidingsportaal in yOUlearn vind je meerdere voorbeeldplanningen voor dit programma. Of kijk op het tabblad 'inschrijven', onder 'inschrijving per cursus'.

Vanaf de startdatum (zichtbaar in je toelatingsbeschikking) dien je het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden. 

Neem contact op met de studieadviseurs om een goede planning af te spreken.

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit.