null Schakel naar de VU-master met civiel effect

Naar VU-master met civiel effect

Master civiel effect - Vrije Universiteit

VanHBO-Rechten
NaarMaster met civiel effect

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Meld je dan nu aan!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 24 maanden
TermijnMaximaal 4 jaar
Kosten€ 990,- (excl. kopcursus*)
EC60 studiepunten (incl. kopcursus)
InstellingVrije Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden HBO-Rechten toegang tot de master Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. De master heeft civiel effect. Met het masterdiploma heb je dus toegang tot de togaberoepen zoals advocaat, rechter of officier van justitie.

Van het totale programma van 60EC wordt 55 EC gevolgd binnen de Schakelzone. Voor de kopcursus schakelscriptie van 5 EC meld je je aan bij de Vrije Universiteit.

Het onderwijs in de Schakelzone is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis.

Opbouw

Onderstaande voorbeeldplanning is gebaseerd op twee jaar (30 EC per jaar). Er is rekening gehouden met cursussen met een vast of een variabel startmoment. Wil je sneller of langzamer studeren? Er zijn meerdere voorbeeldplanningen beschikbaar.  

Vanaf de startdatum (zichtbaar in je toelatingsbeschikking) dien je het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden. 

Je dient je studie zorgvuldig te plannen om optimaal gebruik te kunnen maken van de begeleiding en van de maximaal drie tentamenkansen die je hebt binnen de inschrijfduur van een cursus. Voor vragen over je studieplanning neem contact op met de studieadviseurs.

Let op! Indien je start in kwartiel 2, 3 of 4 heeft het onderstaande voorbeeldprogramma niet altijd de juiste volgorde. Kijk op de pagina ‘inschrijven’ of er al een voorbeeldplanning voor jouw startmoment gepubliceerd is. Zo niet, neem contact op met de studieadviseurs.

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit. 

*De vergoeding voor de kopcursus wordt door de partneruniversiteit in rekening gebracht bij de deelnemer, tegen het op moment van inschrijving geldende tarief.