null Schakel naar de UvA-master zonder civiel effect

Naar UvA-master zonder civiel effect

Master zonder civiel effect - Universiteit van Amsterdam

Vanhbo (niet HBO-Rechten)
NaarMaster zonder civiel effect

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Meld je dan nu aan!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 24 maanden, excl. Inleiding recht
TermijnMaximaal 4 jaar
Kosten€ 810,- (excl. kopcursus*)
EC50 studiepunten (incl. kopcursus)
InstellingUniversiteit van Amsterdam

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan een verwante juridische hbo-opleiding (zie Toelatingsvoorwaarden) toegang tot de master Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam, zonder civiel effect.

Van het totale programma van 50EC wordt 45 EC gevolgd binnen de Schakelzone. Voor de kopcursus bachelor essay van 5 EC meld je je aan bij de Universiteit van Amsterdam.

Om te worden toegelaten tot de schakel is het afronden van de cursus(sen) Inleiding recht:; Juridisch vaardig (RB3302) en de cursus Inleiding Recht: Kern van het recht (RB3402) aan de Open Universiteit verplicht. De cursus(sen) Inleiding recht zijn een toelatingseis voor het schakelprogramma om vast te stellen dat kandidaten voldoende voorkennis hebben om het schakelprogramma succesvol te doorlopen. 

Het onderwijs in de Schakelzone is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis.

Opbouw

Onderstaande voorbeeldplanning is gebaseerd op twee jaar (30 EC per jaar). Er is rekening gehouden met cursussen met een vast of een variabel startmoment. Wil je sneller of langzamer studeren? Er zijn meerdere voorbeeldplanningen beschikbaar.  

Vanaf de startdatum (zichtbaar in je toelatingsbeschikking) dien je het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden. 

Je dient je studie zorgvuldig te plannen om optimaal gebruik te kunnen maken van de begeleiding en van de maximaal drie tentamenkansen die je hebt binnen de inschrijfduur van een cursus. Voor vragen over je studieplanning neem contact op met de studieadviseurs.

Let op! Indien je start in kwartiel 2, 3 of 4 heeft het onderstaande voorbeeldprogramma niet altijd de juiste volgorde. Kijk op de pagina ‘inschrijven’ of er al een voorbeeldplanning voor jouw startmoment gepubliceerd is. Zo niet, neem contact op met de studieadviseurs.

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je toegelaten worden tot de UvA-masters Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht (track van de master Publiekrecht), Arbeidsrecht en Fiscaal recht. 

 

*De vergoeding voor de kopcursus wordt door de partneruniversiteit in rekening gebracht bij de deelnemer, tegen het op moment van inschrijving geldende tarief.