null Schakel naar de UvA-master zonder civiel effect

Naar UvA-master zonder civiel effect

Master zonder civiel effect - Universiteit van Amsterdam

Vanhbo (niet HBO-Rechten)
NaarMaster zonder civiel effect

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Meld je dan nu aan!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 24 maanden, excl. Inleiding recht
TermijnMaximaal 4 jaar
Kosten€ 1.890,- (excl. kopcursus*)
EC50 studiepunten (incl. kopcursus)
InstellingUniversiteit van Amsterdam

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan een verwante juridische hbo-opleiding (zie Toelatingsvoorwaarden) toegang tot de master Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam, zonder civiel effect.

Van het totale programma van 50EC wordt 45 EC gevolgd binnen de Schakelzone. Voor de kopcursus bachelor essay van 5 EC meld je je aan bij de Universiteit van Amsterdam.

Om te worden toegelaten tot de schakel is het afronden van de cursussen Inleiding Recht: Kern van het recht (RB3412) en Juridisch schrijven (RB3902) aan de Open Universiteit verplicht. Deze cursussen zijn een toelatingseis voor het schakelprogramma om vast te stellen dat kandidaten voldoende voorkennis hebben om het schakelprogramma succesvol te doorlopen. 

Het onderwijs in de Schakelzone is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis.

Kerncurriculum

Kopcursus voor de master zonder civiel effect

(inschrijving bij de Universiteit van Amsterdam)

Bachelorscriptie – 5 studiepunten (wordt aangeboden begin september en begin februari*)

*informatie onder voorbehoud.

Voor deelname aan de kopcursus Bachelorscriptie UvA moet u 40 EC hebben behaald. De toelating en inschrijving voor de kopcursus verloopt geheel via de Universiteit van Amsterdam. Vragen hierover kunt u aan de UvA voorleggen via het mailadres toelating-fdr@uva.nl.

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je toegelaten worden tot de UvA-masters Privaatrecht, Staats- en bestuursrecht (track van de master Publiekrecht), Arbeidsrecht en Fiscaal recht. 

 

*De vergoeding voor de kopcursus wordt door de partneruniversiteit in rekening gebracht bij de deelnemer, tegen het op moment van inschrijving geldende tarief.