null Schakel naar de OU-master zonder civiel effect

Naar OU-master zonder civiel effect

Master zonder civiel effect - Open Universiteit

Vanhbo (niet HBO-Rechten)
NaarMaster zonder civiel effect

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Meld je dan nu aan!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 24 maanden, excl. Inleiding recht
TermijnMaximaal 4 jaar
Kosten€ 1.080,-
EC60 studiepunten
InstellingOpen Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan een Nederlandse bij wet erkende vierjarige hbo-opleiding (niet HBO-Rechten) of afgestudeerden aan een bij wet erkende driejarige wo-opleiding toegang tot de master van de Open Universiteit, zonder civiel effect. De OU-master Rechtsgeleerdheid biedt een interessant, vernieuwd programma met de mogelijkheid om in de master een afstudeerrichting te kiezen. Het onderwijs is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten in de 'virtuele klas' plaats. Daar hoef je niet voor van huis.

Om te worden toegelaten tot de schakel is het afronden van de cursus(sen) Inleiding recht:; Juridisch vaardig (RB3302) en de cursus Inleiding Recht: Kern van het recht (RB3402) aan de Open Universiteit verplicht. De cursus(sen) Inleiding recht zijn een toelatingseis voor het schakelprogramma om vast te stellen dat kandidaten voldoende voorkennis hebben om het schakelprogramma succesvol te doorlopen. 

Opbouw

Onderstaande voorbeeldplanning is gebaseerd op twee jaar (30 EC per jaar). Er is rekening gehouden met cursussen met een vast of een variabel startmoment. Wil je sneller of langzamer studeren? Er zijn meerdere voorbeeldplanningen beschikbaar.
Deelname aan bijeenkomsten van de schakelscriptie is verplicht. Nota bene, zie de cursusbeschrijving voor alle data van de bijeenkomsten van de schakelscriptie voor een optimale planning en voor de regels omtrent inschrijven voor deze cursus!

Vanaf de startdatum (zichtbaar in je toelatingsbeschikking) dien je het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden. 

Je dient je studie zorgvuldig te plannen om optimaal gebruik te kunnen maken van de begeleiding en van de maximaal drie tentamenkansen die je hebt binnen de inschrijfduur van een cursus. Voor vragen over je studieplanning neem contact op met de studieadviseurs.

Let op! Indien je start in kwartiel 2, 3 of 4 heeft het onderstaande voorbeeldprogramma niet altijd de juiste volgorde. Kijk op de pagina ‘inschrijven’ of er al een voorbeeldplanning voor jouw startmoment gepubliceerd is. Zo niet, neem contact op met de studieadviseurs.

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit. Afronding van een master zonder civiel effect geeft recht op de mr.-titel of LLM, dus meester in de rechten.