null Schakel naar de OU-master zonder civiel effect

Naar OU-master zonder civiel effect

Master zonder civiel effect - Open Universiteit

Vanhbo (niet HBO-Rechten)
NaarMaster zonder civiel effect

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Meld je dan nu aan!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 24 maanden, excl. Inleiding recht
TermijnMaximaal 4 jaar
Kosten€ 2.340,-
EC60 studiepunten
InstellingOpen Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan een Nederlandse bij wet erkende vierjarige hbo-opleiding (niet HBO-Rechten) of afgestudeerden aan een bij wet erkende driejarige wo-opleiding toegang tot de master Rechtsgeleerdheid en de master Gegevensbescherming en Privacyrecht van de Open Universiteit, zonder civiel effect. 

De OU-master Rechtsgeleerdheid biedt een interessant, vernieuwd programma met de mogelijkheid om in de master een afstudeerrichting te kiezen. Het onderwijs is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten in de 'virtuele klas' plaats. Daar hoef je niet voor van huis.

De OU-master Gegevensbescherming en Privacyrecht sluit aan op een snel veranderende wereld die vraagt om een nieuw soort jurist. Technologische ontwikkelingen betekenen nieuwe juridische vragen. Deze opleiding biedt jou alle academische vaardigheden om deze vraagstukken te duiden. Je leert hoe het gegevensbeschermingsrecht zich verhoudt tot maatschappelijke en privacyrechtelijke vraagstukken en verdiept je in de relevante vragen, problemen, antwoorden en oplossingen. Het onderwijs is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis. 

Om te worden toegelaten tot de schakel is het afronden van de cursussen Inleiding Recht: Kern van het recht (RB3412) en Juridisch schrijven (RB3902) aan de Open Universiteit verplicht. Deze cursussen zijn een toelatingseis voor het schakelprogramma om vast te stellen dat kandidaten voldoende voorkennis hebben om het schakelprogramma succesvol te doorlopen. 

Cursusprogramma

Onderstaande cursussen maken deel uit van je programma. Elke cursus heeft een omvang van 5 studiepunten (EC). Een studiepunt komt overeen met een studielast van ca. 28 uur. De totale omvang van dit programma is 60 EC en dient binnen vier jaar afgerond te worden. Na afronding van dit programma ben je toelaatbaar voor de master rechtsgeleerdheid van de OU. 

Kerncurriculum

NB: het recht is voortdurend in beweging. Daarom stellen wij ons onderwijs regelmatig bij zodat dit aan de actuele eisen voldoet. Vernieuwing van de opleiding houdt ook in dat wij cursussen uit het aanbod nemen en vervangen door de gereviseerde versie (met een nieuwe cursuscode).

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid of de master Gegevensbescherming en Privacyrecht van de Open Universiteit. Afronding van een master zonder civiel effect geeft recht op de mr.-titel of LLM, dus meester in de rechten.