null Schakel naar de OU-master zonder civiel effect

Naar OU-master zonder civiel effect

Master zonder civiel effect - Open Universiteit

VanHBO (niet hbo Rechten)
NaarMaster zonder civiel effect

INSCHRIJVEN

Doe de entreetoets en schrijf je nu in voor dit programma!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 24 maanden, excl. Inleiding recht
Kosten€ 2.100,-
EC60 studiepunten
InstellingOpen Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan een juridisch verwante HBO-opleiding (anders dan HBO Rechten) of afgestudeerden aan een WO-opleiding toegang tot de master van de Open Universiteit, zonder civiel effect. De OU-master Rechtsgeleerdheid biedt een interessant, vernieuwd programma met de mogelijkheid om in de master een afstudeerrichting te kiezen. Het onderwijs is activerend online. Je wordt geacht deel te nemen aan onderwijsactiviteiten en dat stimuleert jou en je collega-studenten om voortgang te maken met je studie. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis.

Om te worden toegelaten tot de schakel is het afronden van de cursus(sen) Inleiding recht (OU) verplicht. De cursus(sen) Inleiding recht hebben vaste startdata in september en februari, en in 2020-2021 in september, november, februari en april, waarvoor u zich tijdig dient in te schrijven (tot uiterlijk 2 weken voor de start van de cursus).

De omvang van 60 EC komt overeen met een jaar voltijds studeren.

Opbouw

Dit voorbeeldprogramma is gebaseerd op twee jaar. Er is rekening gehouden met cursussen met een vast of een variabel startmoment. Op het Opleidingsportaal in yOUlearn vind je meerdere voorbeeldplanningen voor dit programma. Of kijk op het tabblad 'inschrijven', onder 'inschrijving per cursus'.
Deelname aan bijeenkomsten van de schakelscriptie is verplicht. Nota bene, zie de cursusbeschrijving voor alle data van de bijeenkomsten van de schakelscriptie voor een optimale planning en voor de regels omtrent inschrijven voor deze cursus!

Vanaf de startdatum (zichtbaar in je toelatingsbeschikking) dien je  het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden. 

Neem contact op met de studieadviseurs om een goede planning af te spreken.

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit. Afronding van een master zonder civiel effect geeft recht op de mr.-titel of LLM, dus meester in de rechten.