null Schakel naar de OU-master met civiel effect

Naar OU-master met civiel effect

Master civiel effect - Open Universiteit

VanHBO-Rechten
NaarMaster met civiel effect

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Meld je dan nu aan!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 24 maanden
TermijnMaximaal 4 jaar
Kosten€ 2.520,-
EC60 studiepunten
InstellingOpen Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan HBO-Rechten toegang tot de master Rechtsgeleerdheid en de master Gegevensbescherming en Privacyrecht van de Open Universiteit.

Schakelzone recht is een samenwerkingsverband met de OU, de UvA en de VU. Dit schakelprogramma biedt toelating tot de masteropleiding Rechtsgeleerdheid en de master Gegevensbescherming en Privacyrecht van de Open Universiteit. Voor andere masteropleidingen (van andere universiteiten) gelden andere toelatingsregels. 

De OU-master Rechtsgeleerdheid biedt een interessant, vernieuwd programma met de mogelijkheid om in de master een afstudeerrichting te kiezen. Het onderwijs is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis. De master heeft civiel effect. Met het masterdiploma heb je dus toegang tot de togaberoepen zoals advocaat, rechter of officier van justitie.

De OU-master Gegevensbescherming en Privacyrecht sluit aan op een snel veranderende wereld die vraagt om een nieuw soort jurist. Technologische ontwikkelingen betekenen nieuwe juridische vragen. Deze opleiding biedt jou alle academische vaardigheden om deze vraagstukken te duiden. Je leert hoe het gegevensbeschermingsrecht zich verhoudt tot maatschappelijke en privacyrechtelijke vraagstukken en verdiept je in de relevante vragen, problemen, antwoorden en oplossingen. Het onderwijs is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis. De master heeft civiel effect. Met het masterdiploma heb je dus toegang tot de togaberoepen zoals advocaat, rechter of officier van justitie. 

Cursusprogramma

Onderstaande cursussen maken deel uit van je programma. Elke cursus heeft een omvang van 5 studiepunten (EC). Een studiepunt komt overeen met een studielast van ca. 28 uur. De totale omvang van dit programma is 60 EC en dient binnen vier jaar afgerond te worden. Na afronding van dit programma ben je toelaatbaar voor de master rechtsgeleerdheid van de OU. 

Kerncurriculum

NB: het recht is voortdurend in beweging. Daarom stellen wij ons onderwijs regelmatig bij zodat dit aan de actuele eisen voldoet. Vernieuwing van de opleiding houdt ook in dat wij cursussen uit het aanbod nemen en vervangen door de gereviseerde versie (met een nieuwe cursuscode).

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid of de master Gegevensbescherming en Privacyrecht van de Open Universiteit.