null Schakel naar de OU-master met civiel effect

Naar OU-master met civiel effect

Master civiel effect - Open Universiteit

VanHBO Rechten
NaarMaster met civiel effect

INSCHRIJVEN

Doe de entreetoets en schrijf je nu in voor dit programma!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 24 maanden
Kosten€ 2.100,-
EC60 studiepunten
InstellingOpen Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan HBO Rechten toegang tot de master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit.

Indien je binnen de master het profiel Fiscaal recht wil volgen, wordt verwacht dat je als voorkenniseis voor de fiscale (profiel)vakken tevens de cursussen Belastingrecht, Financial Accounting (of voorheen: Administratieve processen en accounting) en Algemene economie voor management hebt afgerond. Voor deze cursussen schrijf je je rechtstreeks in bij de Open Universiteit.

De omvang van 60 EC komt overeen met een jaar voltijds studeren. Het is de minimale omvang die een schakelprogramma moet hebben om een master met civiel effect te kunnen krijgen.

De OU-master Rechtsgeleerdheid biedt een interessant, vernieuwd programma met de mogelijkheid om in de master een afstudeerrichting te kiezen. Het onderwijs is activerend online. Je wordt geacht deel te nemen aan onderwijsactiviteiten en dat stimuleert jou en je collega-studenten om voortgang te maken met je studie. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis. De master heeft civiel effect. Met het masterdiploma heb je dus toegang tot de togaberoepen zoals advocaat of rechter.

Opbouw

Dit voorbeeldprogramma is gebaseerd op twee jaar. Er is rekening gehouden met cursussen met een vast of een variabel startmoment en ingangseisen. Op het Opleidingsportaal in yOUlearn vind je meerdere voorbeeldplanningen voor dit programma. Of kijk op het tabblad 'inschrijven', onder 'inschrijving per cursus'.
Studenten die na 1 april 2017 zijn toegelaten tot een OU-schakelprogramma met civiel effect zijn verplicht zich bij inschrijving voor de cursus schakelscriptie in te schrijven voor de variant schakelscriptie-Privaatrecht. Deelname aan bijeenkomsten van de schakelscriptie is verplicht. Nota bene, zie de cursusbeschrijving voor alle data van de bijeenkomsten van de schakelscriptie voor een optimale planning en voor de regels omtrent inschrijven voor deze cursus!

Vanaf de startdatum (zichtbaar in je toelatingsbeschikking) dien je het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden. 

Neem contact op met de studieadviseurs om een goede planning af te spreken.

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit.