null Schakel naar de OU-master met civiel effect

Naar OU-master met civiel effect

Master civiel effect - Open Universiteit

VanHBO-Rechten
NaarMaster met civiel effect

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Meld je dan nu aan!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 24 maanden
TermijnMaximaal 4 jaar
Kosten€ 1.080,-
EC60 studiepunten
InstellingOpen Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan HBO-Rechten toegang tot de master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit.

Schakelzone recht is een samenwerkingsverband met de OU, de UvA en de VU. Dit schakelprogramma biedt toelating tot de masteropleiding Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit. Voor andere masteropleidingen (van andere universiteiten) gelden andere toelatingsregels. 

De OU-master Rechtsgeleerdheid biedt een interessant, vernieuwd programma met de mogelijkheid om in de master een afstudeerrichting te kiezen. Het onderwijs is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis. De master heeft civiel effect. Met het masterdiploma heb je dus toegang tot de togaberoepen zoals advocaat, rechter of officier van justitie.

Opbouw

Dit voorbeeldprogramma is gebaseerd op twee jaar (30 EC per jaar). Er is rekening gehouden met cursussen met een vast of een variabel startmoment en ingangseisen. Wil je sneller of langzamer studeren? Er zijn meerdere voorbeeldplanningen beschikbaar. 

Vanaf de startdatum (zichtbaar in je toelatingsbeschikking) dien je het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden. 

Je dient je studie zorgvuldig te plannen om optimaal gebruik te kunnen maken van de begeleiding en van de maximaal drie tentamenkansen die je hebt binnen de inschrijfduur van een cursus. Voor vragen over je studieplanning neem contact op met de studieadviseur

Let op! Indien je start in kwartiel 2, 3 of 4 heeft het onderstaande voorbeeldprogramma niet altijd de juiste volgorde. Kijk op de pagina ‘inschrijven’ of er al een voorbeeldplanning voor jouw startmoment gepubliceerd is. Zo niet, neem contact op met de studieadviseurs.

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit.