null Schakel naar de OU-master Gegevensbescherming en Privacyrecht zonder civiel effect (na HBO-Rechten)

Naar OU-master Gegevensbescherming en Privacyrecht zonder civiel effect (na HBO Rechten)

Master zonder civiel effect - Open Universiteit

VanHBO-Rechten
NaarMaster zonder civiel effect

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Meld je dan nu aan!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 12 maanden
TermijnMaximaal 4 jaar
Kosten€ 1.260,-
EC30 studiepunten
InstellingOpen Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan HBO-Rechten toegang tot de master Gegevensbescherming en Privacyrecht van de Open Universiteit, zonder civiel effect.

De master Gegevensbescherming en Privacyrecht sluit aan op een snel veranderende wereld die vraagt om een nieuw soort jurist. Technologische ontwikkelingen betekenen nieuwe juridische vragen. Deze opleiding biedt jou alle academische vaardigheden om deze vraagstukken te duiden. Je leert hoe het gegevensbeschermingsrecht zich verhoudt tot maatschappelijke en privacyrechtelijke vraagstukken en verdiept je in de relevante vragen, problemen, antwoorden en oplossingen. Het onderwijs is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis.

Cursusprogramma

Onderstaande cursussen maken deel uit van je programma. Elke cursus heeft een omvang van 5 studiepunten (EC). Een studiepunt komt overeen met een studielast van ca. 28 uur. De totale omvang van dit programma is 30 EC en dient binnen vier jaar afgerond te worden. Na afronding van dit programma ben je toelaatbaar voor de master rechtsgeleerdheid van de OU. 

Kerncurriculum

NB: het recht is voortdurend in beweging. Daarom stellen wij ons onderwijs regelmatig bij zodat dit aan de actuele eisen voldoet. Vernieuwing van de opleiding houdt ook in dat wij cursussen uit het aanbod nemen en vervangen door de gereviseerde versie (met een nieuwe cursuscode).

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Gegevensbescherming en Privacyrecht van de Open Universiteit. Afronding van een master zonder civiel effect geeft recht op de mr.-titel of LLM, dus meester in de rechten.