null Online informatiebijeenkomst Schakelzone Recht 28 mei 2024

Online informatiebijeenkomst Schakelzone Recht 28 mei 2024

02 mei 24

Op donderdagmiddag 28 mei 2024 wordt er een online informatiebijeenkomst georganiseerd door de faculteit Rechtswetenschappen voor belangstellenden in Schakelzone Recht.

Schakelzone Recht is hét schakelprogramma voor ambitieuze hbo’ers die hun masterdiploma in de rechtswetenschappen willen behalen. Je hbo-diploma, in combinatie met het bewijs van afronding van Schakelzone Recht geeft rechtstreekse toelating tot onze master Rechtsgeleerdheid of onze master Gegevensbescherming en Privacyrecht. Laatstgenoemd programma is uniek in Nederland! Na het volgen van dit schakelprogramma kun je ook doorstromen naar masteropleidingen van de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam of de Vrije Universiteit Amsterdam.

Je vooropleiding bepaalt welk schakelprogramma je kunt volgen en of je wel of niet een master met civiel effect kunt behalen. Civiel effect houdt in dat je later togaberoepen mag uitoefenen (rechter, advocaat en officier van justitie).

Heb je een (bijna) afgeronde hbo-opleiding (met of zonder juridische component) of een wo-opleiding zonder juridische component en ben je benieuwd naar wat ons schakelprogramma jou te bieden heeft? Schrijf je dan nu in!

Programma

Het programma van de online bijeenkomst ziet als volgt uit:

 Vanaf 14.45 uur  Inloggen
 15.00 - 15.30 uur

 Welkomstwoord door coördinator onderwijs Rechtswetenschappen en presentatie door studieadviseur

  • Welkom
  • Wat is Schakelzone Recht?
  • Voor wie is Schakelzone Recht?
  • Presentatie studieadviseur over de opbouw, inhoud en de vervolgstudiemogelijkheden
 15.30 - 16.00 uur  Student aan het woord
 Een student van onze opleiding vertelt je hoe het is om aan de Open Universiteit te studeren en hoe online onderwijs bevalt.
 16.00 - 16.30 uur  Workshop door coördinator onderwijs Rechtswetenschappen
 Workshop over het verschil tussen hbo- en wo-onderwijs.
 16.30 - 16.45 uur  Vragenrondje

Meer informatie

Op deze website vind je alle informatie over Schakelzone Recht. Heb je naar aanleiding van de informatiesessie persoonlijke vragen over je studieplanning of keuzemogelijkheden, dan kun je contact opnemen met onze studieadviseurs door een email te sturen naar bureauschakelzone@ou.nl.