null Schakel naar de OU-master zonder civiel effect (na HBO-Rechten, variant privaatrecht)

Naar OU-master zonder civiel effect (na HBO Rechten, variant privaatrecht)

Master zonder civiel effect - Open Universiteit

VanHBO-Rechten
NaarMaster zonder civiel effect

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Meld je dan nu aan!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 12 maanden
TermijnMaximaal 4 jaar
Kosten€ 1.260,-
EC30 studiepunten
InstellingOpen Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan HBO-Rechten toegang tot de master van de Open Universiteit, zonder civiel effect, specifiek voor de afstudeerrichtingen Privaatrecht of Internationaal- en Europees recht. Ben je geïnteresseerd in de afstudeerrichtingen Bestuursrecht, Strafrecht of Staatsrecht en Encyclopedie? Schrijf je dan in voor het schakelprogramma naar OU-master zonder civiel effect (na HBO-Rechten, variant publiekrecht)

De OU-master Rechtsgeleerdheid biedt een interessant, vernieuwd programma met de mogelijkheid om in de master een afstudeerrichting te kiezen. Het onderwijs is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis.

Cursusprogramma

Onderstaande cursussen maken deel uit van je programma. Elke cursus heeft een omvang van 5 studiepunten (EC). Een studiepunt komt overeen met een studielast van ca. 28 uur. De totale omvang van dit programma is 30 EC en dient binnen vier jaar afgerond te worden. Na afronding van dit programma ben je toelaatbaar voor de master rechtsgeleerdheid van de OU. 

Kerncurriculum

NB: het recht is voortdurend in beweging. Daarom stellen wij ons onderwijs regelmatig bij zodat dit aan de actuele eisen voldoet. Vernieuwing van de opleiding houdt ook in dat wij cursussen uit het aanbod nemen en vervangen door de gereviseerde versie (met een nieuwe cursuscode).

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit. Afronding van een master zonder civiel effect geeft recht op de mr.-titel of LLM, dus meester in de rechten.