null Schakel naar de OU-master zonder civiel effect (na HBO Rechten)

Naar OU-master zonder civiel effect (na HBO Rechten)

Master zonder civiel effect - Open Universiteit

VanHBO Rechten
NaarMaster zonder civiel effect

INSCHRIJVEN

Doe de entreetoets en schrijf je nu in voor dit programma!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 12 maanden
Kosten€ 1.050,-
EC30 studiepunten
InstellingOpen Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan HBO Rechten toegang tot de master van de Open Universiteit, zonder civiel effect.

Indien je binnen de master het profiel Fiscaal recht wil volgen, wordt verwacht dat je als voorkenniseis voor de fiscale (profiel)vakken tevens de cursussen Belastingrecht, Financial Accounting (of voorheen: Administratieve processen en accounting) en Algemene economie voor management hebt afgerond. Voor deze cursussen schrijf je je rechtstreeks in bij de Open Universiteit.

De OU-master Rechtsgeleerdheid biedt een interessant, vernieuwd programma met de mogelijkheid om in de master een afstudeerrichting te kiezen. Het onderwijs is activerend online. Je wordt geacht deel te nemen aan onderwijsactiviteiten en dat stimuleert jou en je collega-studenten om voortgang te maken met je studie. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis.

De omvang van 30 EC komt overeen met een half jaar voltijds studeren.

Opbouw

Dit voorbeeldprogramma is gebaseerd op een jaar. Er is rekening gehouden met cursussen met een vast of een variabel startmoment. Op het Opleidingsportaal in yOUlearn vind je meerdere voorbeeldplanningen voor dit programma. Of kijk op het tabblad 'inschrijven', onder 'inschrijving per cursus'.
Deelname aan bijeenkomsten van de schakelscriptie is verplicht. Nota bene, zie de cursusbeschrijving voor alle data van de bijeenkomsten van de schakelscriptie voor een optimale planning en voor de regels omtrent inschrijven voor deze cursus!

Vanaf de startdatum (zichtbaar in je toelatingsbeschikking) dien je het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden. 

Neem contact op met de studieadviseurs om een goede planning af te spreken.

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit. Afronding van een master zonder civiel effect geeft recht op de mr.-titel of LLM, dus meester in de rechten.

Let op: met dit verkorte schakelprogramma bent u toelaatbaar tot de masteropleiding. Voor sommige mastercursussen gelden echter ingangseisen, bestaand uit cursussen op bachelorniveau, die geen onderdeel uitmaken van dit schakelprogramma. U kunt deze cursus(sen) dan als separate bachelorcursus bij de OU volgen.