null Schakel naar de OU-master zonder civiel effect (na HBO-Rechten)

Naar OU-master zonder civiel effect (na HBO Rechten)

Master zonder civiel effect - Open Universiteit

VanHBO-Rechten
NaarMaster zonder civiel effect

INSCHRIJVEN

Heb je interesse? Meld je dan nu aan!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

DuurIndicatie: 12 maanden
TermijnMaximaal 4 jaar
Kosten€ 540,-
EC30 studiepunten
InstellingOpen Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan HBO-Rechten toegang tot de master van de Open Universiteit, zonder civiel effect.

De OU-master Rechtsgeleerdheid biedt een interessant, vernieuwd programma met de mogelijkheid om in de master een afstudeerrichting te kiezen. Het onderwijs is activerend online. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis.

Opbouw

Onderstaande voorbeeldplanning is gebaseerd op een jaar. Er is rekening gehouden met cursussen met een vast of een variabel startmoment. Wil je sneller of langzamer studeren? Er zijn meerdere voorbeeldplanningen beschikbaar.  

Vanaf de startdatum (zichtbaar in je toelatingsbeschikking) dien je het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden. 

Je dient je studie zorgvuldig te plannen om optimaal gebruik te kunnen maken van de begeleiding en van de maximaal drie tentamenkansen die je hebt binnen de inschrijfduur van een cursus. Voor vragen over je studieplanning neem contact op met de studieadviseurs.

Let op! Indien je start in kwartiel 2, 3 of 4 heeft het onderstaande voorbeeldprogramma niet altijd de juiste volgorde. Kijk op de pagina ‘inschrijven’ of er al een voorbeeldplanning voor jouw startmoment gepubliceerd is. Zo niet, neem contact op met de studieadviseurs.

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit. Afronding van een master zonder civiel effect geeft recht op de mr.-titel of LLM, dus meester in de rechten.

Let op: met dit verkorte schakelprogramma ben je toelaatbaar tot de masteropleiding. Voor sommige mastercursussen gelden echter ingangseisen, bestaande uit cursussen op bachelorniveau, die geen onderdeel uitmaken van dit schakelprogramma. Je kunt deze cursus(sen) dan als separate bachelorcursus bij de OU volgen, of voor het schakelprogramma van 60 EC kiezen.