null Schakel naar de OU-master fiscaal zonder civiel effect (geen nieuwe toelatingen per 01-09-2019)

Naar OU-master fiscaal zonder civiel effect (geen nieuwe toelatingen per 01-09-2019)

Master fiscaal zonder civiel effect - Open Universiteit

VanHBO (niet hbo Rechten)
NaarMaster fiscaal zonder civiel effect

INSCHRIJVEN

Doe de entreetoets en schrijf je nu in voor dit programma!
Toon inschrijfinformatie

Overzicht

Duur24 maanden (indicatie), excl. Inleiding recht
Kosten€ 2.040,-
EC60 studiepunten
InstellingOpen Universiteit

Introductie

NB: Toelating tot dit schakelprogramma is niet meer mogelijk. Je kunt wel toegelaten worden tot de master na afronding van het OU-schakelprogramma zonder civiel effect. 

Deze schakel geeft afgestudeerden aan een andere HBO-opleiding dan HBO Rechten of afgestudeerden aan een WO-opleiding toegang tot de master van de Open Universiteit, zonder civiel effect. De OU-master Rechtsgeleerdheid biedt een interessant, vernieuwd programma met de mogelijkheid om in de master een afstudeerrichting te kiezen. Het onderwijs is activerend online. Je wordt geacht deel te nemen aan onderwijsactiviteiten en dat stimuleert jou en je collega-studenten om voortgang te maken met je studie. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten plaats in de 'virtuele klas'. Daar hoef je niet voor van huis.

Om te worden toegelaten tot de schakel is het afronden van de cursus Inleiding recht (OU) verplicht. De cursus Inleiding recht heeft vaste startdata in september en febrauri, waarvoor u zich tijdig dient in te schrijven (tot uiterlijk 2 weken voor de start van de cursus).

Het totale programma bedraagt 60 EC, exclusief twee economiecursussen die de nodige voorkennis voor de profielvakken opleveren maar die niet behoren tot de schakel voor de master. Dit zijn Financial Accounting (of voorheen: Administratieve processen en accounting) en Algemene economie voor management. Voor deze cursussen kun je je rechtstreeks inschrijven bij de Open Universiteit. De omvang van 60 EC komt overeen met een jaar voltijds studeren.

Toelichting

Dit voorbeeldprogramma is gebaseerd op twee jaar. Er is rekening gehouden met cursussen met een vast of een variabel startmoment. Je bepaalt zelf of je je aan dit tempo houdt. Op youlearn vind je meerdere temposchema's voor dit programma.
Deelname aan bijeenkomsten van JAV is verplicht. Nota bene, zie de cursusbeschrijving voor alle data van de bijeenkomsten JAV voor een optimale planning en voor de regels omtrent inschrijven voor JAV!

Vanaf de afgiftedatum van de toelatingsbeschikking dient u het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden. 

Opbouw

Deze schakelzone kent onderstaand cursusprogramma:

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid, profiel fiscaal recht van de Open Universiteit. Afronding van een master zonder civiel effect geeft recht op de mr.-titel of LLM, dus meester in de rechten.