Naar UU-master met civiel effect (toelating voor 01-09-2016)

Master civiel effect - Universiteit Utrecht

Van:  HBO Rechten

Naar:   Master met civiel effect UU

Overzicht

  • Duur 24 maanden (indicatie; exclusief kopcursussen)
  • Kosten € 3.267 exclusief kopcursussen
  • EC 79,5 (incl. kopcursussen)
  • Instelling Universiteit Utrecht

Introductie

Let op: met ingang van 1 september 2016 worden geen nieuwe studenten meer toegelaten tot het schakelprogramma voor de Universiteit Utrecht. Ook is het niet meer mogelijk om over te stappen naar dit programma. Er worden daarom geen nieuwe toelatingsverzoeken voor dit schakelprogramma in behandeling genomen. Studenten die een juridische bacheloropleiding of HBO Rechten en een OU-schakelprogramma hebben afgerond kunnen zich wel aanmelden voor de selectieprocedure voor de masteropleidingen van de Universiteit Utrecht.
Onderstaande informatie is enkel van toepassing voor studenten die voor 1 september 2016 zijn toegelaten tot  het UU-schakelprogramma. Vanaf 1 septemebr 2017 geldt voor dit programma een overgangsregeling.

Deze schakel geeft afgestudeerden aan HBO Rechten toegang tot de master Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht.

Let op: naast de cursussen uit Schakelzone dien je nog kopcursussen aan de Universiteit Utrecht te volgen! De prijs hiervan komt bovenop op de kosten van het Schakelzone recht programma. Laat je vooraf informeren over de kosten. Deze cursussen zijn:
* Handels- en rechtspersonenrecht – 7,5 studiepunten
* European Law – 7,5 studiepunten
* Faillissementsrecht – 7,5 studiepunten (voor specialisatie Privaatrecht)

Omvang inclusief kopcursussen bedraagt 79,5 EC (60 EC komt overeen met een jaar voltijds studeren) en 87 EC indien je naar de master Privaatrecht wil.

Meer informatie over de kopcursussen en over de master Rechtsgeleerdheid vind je op de site van de Universiteit Utrecht. De master wordt aangeboden als dagopleiding

Toelichting

Dit voorbeeldprogramma is gebaseerd op twee jaren. Er is rekening gehouden met begeleiding en tentamendata. Je bepaalt zelf of je je aan dit tempo en deze volgorde houdt. De cursussen van het eerste jaar kunnen ook ná de cursussen van het tweede jaar worden gevolgd.
Deelname aan bijeenkomsten van JAV is verplicht. Nota bene, zie de cursusbeschrijving voor alle data van de bijeenkomsten JAV voor een optimale planning en voor de regels omtrent inschrijven voor JAV!

Vanaf de afgiftedatum van de toelatingsbeschikking dient u het totale programma Schakelzone Recht (incl. kopcursussen) binnen vier jaar af te ronden.

Opbouw

Deze schakelzone kent onderstaand cursusprogramma:

jaar 1
                       
                       
                       
                       
sep okt nov dec jan feb maa apr mei jun jul aug
jaar 2
                       
                       
                       
                       
sep okt nov dec jan feb maa apr mei jun jul aug