Naar de OU-master Fiscaal zonder civiel effect (toelating voor 01-04-2017)

Master, profiel Fiscaal recht - Open Universiteit

Van:  HBO (niet hbo Rechten)

Naar:   OU-master fiscaal zonder civiel effect

INSCHRIJVEN

Doe de entreetoets en schrijf je nu in voor dit programma!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

  • Duur 24 maanden (indicatie; exclusief Inleiding recht)
  • Kosten € 2.983 exclusief Inleiding Recht
  • EC 60,2
  • Instelling Open Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan een andere HBO-opleiding dan HBO Rechten of afgestudeerden aan een WO-opleiding toegang tot de master van de Open Universiteit, profiel Fiscaal recht. Om te worden toegelaten tot de schakel is echter het afronden van de cursus Inleiding recht (voorheen Basiscursus Recht) van de OU verplicht. De cursus Inleiding recht heeft vaste startdata (29 augustus 2016 en 6 februari 2017), waarvoor u zich tijdig dient in te schrijven (tot uiterlijk 2 weken voor de start van de cursus).

Het totale programma bedraagt 60,2 EC, exclusief twee economiecursussen die de nodige voorkennis voor de profielvakken opleveren maar die niet behoren tot de schakel voor de master. Dit zijn Financial Accounting (of voorheen: Administratieve processen en accounting) en Algemene economie voor management. Voor deze cursussen kun je je rechtsreeks inschrijven bij de Open Universiteit. De omvang van 60 EC komt overeen met een jaar voltijds studeren.

Toelichting

Dit voorbeeldprogramma is gebaseerd op twee jaar. Er is rekening gehouden met begeleiding en tentamendata. Je bepaalt zelf of je je aan dit tempo en deze volgorde houdt.
Deelname aan bijeenkomsten van JAV is verplicht. Nota bene, zie de cursusbeschrijving voor alle data van de bijeenkomsten JAV voor een optimale planning en voor de regels omtrent inschrijven voor JAV!

Vanaf de afgiftedatum van de toelatingsbeschikking dient u het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden.

Opbouw

Deze schakelzone kent onderstaand cursusprogramma:

Jaar 1
                       
                       
                       
                       
sep okt nov dec jan feb maa apr mei jun jul aug
Jaar 2
                       
                       
                       
                       
sep okt nov dec jan feb maa apr mei jun jul aug

Perspectief

Afronding van het schakelprogramma geeft toelating tot de Master rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit, profiel Fiscaal recht. Afronding van de master geeft recht op de mr.-titel of LLM, dus meester in de rechten.

INSCHRIJVEN

Doe de entreetoets en schrijf je nu in voor dit programma!

Toon inschrijfinformatie

Inschrijven

Doe de entreetoets en schrijf je nu in voor dit programma!