Naar OU-master fiscaal zonder civiel effect (ná HBO Rechten) (toelating voor 01-04-2017)

Master, profiel Fiscaal recht - Open Universiteit

Van:  HBO-Rechten

Naar:   Master fiscaal zonder civiel effect

Overzicht

  • Duur 12 maanden (indicatie)
  • Kosten € 997
  • EC 30
  • Instelling Open Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan HBO Rechten toegang tot de master, profiel Fiscaal recht van de Open Universiteit. Als voorkenniseis voor de fiscale (profiel)vakken wordt verwacht dat je tevens de cursussen Belastingrecht, Financial Accounting (of voorheen: Administratieve processen en accounting) en Algemene economie voor management.hebt afgerond. Voor deze cursussen schrijf je je rechtstreeks in bij de Open Universiteit.

Het totale programma bedraagt 47,3 EC. N.B. Dit schakelprogramma bevat geen ondernemingsrecht. Kennis van het ondernemingsrecht wordt in de fiscaalrechtelijke cursussen echter wel voorondersteld. Daartoe kunt u één of meer van de cursussen Rechtspersonenrecht 1 of Rechtspersonenrecht 2 of de cursus Ondernemingsrecht volgen.

De omvang van 30 EC komt overeen met een half jaar voltijds studeren.

Met deze verkorte schakel voorafgaand aan de master, profiel Fiscaal recht verkrijg je met je masteropleiding geen civiel effect.

Toelichting

Dit voorbeeldprogramma is gebaseerd op één jaar. Er is rekening gehouden met begeleiding en tentamendata. Je bepaalt zelf of je je aan dit tempo en deze volgorde houdt. Deelname aan bijeenkomsten van JAV is verplicht. Nota bene, zie de cursusbeschrijving voor alle data van de bijeenkomsten JAV voor een optimale planning en voor de regels omtrent inschrijven voor JAV!

Vanaf de afgiftedatum van de toelatingsbeschikking dient u het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden.

Opbouw

Deze schakelzone kent onderstaand cursusprogramma:

Jaar 1
                       
                       
                       
                       
sep okt nov dec jan feb maa apr mei jun jul aug

Perspectief

Afronding van de master, profiel Fiscaal recht geeft recht op de mr.-titel of LLM, dus meester in de rechten.