Naar OU-master fiscaal met civiel effect (toelating voor 01-04-2017)

Master, profiel Fiscaal recht - Open Universiteit

Van:  HBO-Rechten

Naar:   Master fiscaal met civiel effect

INSCHRIJVEN

Doe de entreetoets en schrijf je nu in voor dit programma!

Toon inschrijfinformatie

Overzicht

  • Duur 24 maanden (indicatie)
  • Kosten € 2.983,-
  • EC 60,2
  • Instelling Open Universiteit

Introductie

Deze schakel geeft afgestudeerden aan HBO Rechten toegang tot de master Rechtsgeleerdheid van de Open Universiteit, profiel fiscaal recht.

De omvang van 60,2 EC komt overeen met een jaar voltijds studeren. Als voorkenniseis voor de fiscale (profiel)vakken wordt verwacht dat je tevens de cursussen Belastingrecht, Financial Accounting (of voorheen: Administratieve processen en accounting) en Algemene economie voor management hebt gevolgd. Voor deze cursussen schrijf je je rechtstreeks in bij de Open Universiteit.

Het totale programma bedraagt 73,1 EC. N.B. Dit schakelprogramma bevat geen ondernemingsrecht. Kennis van het ondernemingsrecht wordt in de fiscaalrechtelijke cursussen echter wel voorondersteld. Daartoe kun je één of meer van de cursussen Rechtspersonenrecht 1 of Rechtspersonenrecht 2 of de cursus Ondernemingsrecht volgen.

Om civiel effect te kunnen krijgen dien je in je schakelprogramma minimaal 60 EC juridische cursussen te hebben afgerond.

De OU-master Rechtsgeleerdheid biedt een interessant, vernieuwd programma met de mogelijkheid om in de master een fiscale afstudeerrichting te kiezen. Het onderwijs is activerend online. Je wordt geacht deel te nemen aan onderwijsactiviteiten en dat stimuleert jou en je collega-studenten om voortgang te maken met je studie. Het onderwijs is gericht op deeltijdstudenten en dus flexibel. Zo vinden veel onderwijsbijeenkomsten in de master plaats in de ‘virtuele klas’. Daar hoef je niet voor van huis. De master heeft civiel effect. Met het masterdiploma heb je dus toegang tot de togaberoepen zoals advocaat of rechter.

Toelichting

Dit voorbeeldprogramma is gebaseerd op twee jaren. Er is rekening gehouden met begeleiding en tentamendata. Je bepaalt zelf of je je aan dit tempo en deze volgorde houdt. Deelname aan bijeenkomsten van JAV is verplicht. Nota bene, zie de cursusbeschrijving voor alle data van de bijeenkomsten JAV voor een optimale planning en voor de regels omtrent inschrijven voor JAV!

Vanaf de afgiftedatum van de toelatingsbeschikking dient u het totale programma Schakelzone Recht binnen vier jaar af te ronden.

Opbouw

Deze schakelzone kent onderstaand cursusprogramma:

Jaar 1
                       
                       
                       
                       
sep okt nov dec jan feb maa apr mei jun jul aug
Jaar 2
                       
                       
                       
                       
sep okt nov dec jan feb maa apr mei jun jul aug

Perspectief

Na het afronden van het schakelprogramma kun je instromen in de master Rechtsgeleerdheid, profiel fiscaal recht, van de Open Universiteit of in één van de vrije masters van de Open Universiteit.

INSCHRIJVEN

Doe de entreetoets en schrijf je nu in voor dit programma!

Toon inschrijfinformatie

Inschrijven

Doe de entreetoets en schrijf je nu in voor dit programma!