Informatie over inschrijvingen

Hier volgt belangrijke informatie over het inschrijven. Het inschrijven gaat in twee stappen: de inschrijving voor een schakelprogramma (“de intake”) en daarna de inschrijving per cursus.

Let op: Studenten die zijn toegelaten voor 1 april 2017 worden per september 2017 omgeboekt naar de nieuwe programma’s conform de overgangsregeling.

stap 1

De intake

Entreetoets

We adviseren je te starten met het maken van de Entreetoets. Door het maken van de Entreetoets krijg je een zo goed mogelijk beeld van je kansen om het schakelprogramma te voltooien binnen de tijd die daarvoor staat.  Zie dit formulier voor meer informatie en deelname. Pak je wetboek er maar bij en neem de tijd! Succes.

Ben je toelaatbaar in het programma van je keuze?

De intake begint als je het intakeformulier voor het programma van jouw keuze geprint, volledig ingevuld en ondertekend, stuurt aan Bureau Schakelzone (adres op het formulier en onderaan deze pagina). Met dit formulier schrijf je je in voor een schakelprogramma en ga je dus een betalingsverplichting aan. Per programma staan de totale kosten vermeld. Om jouw toelatingsaanvraag tijdig te kunnen verwerken dien je deze acht weken voor de start van je eerste cursus in te sturen.

Stuur mee:

  • een kopie van een geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart)
  • een gewaarmerkte kopie van het getuigschrift van je hbo-opleiding met cijferlijst of (bij digitale inzending) het digitaal uittreksel uit het diplomaregister

Nadere informatie over toelating en eventuele verkorting van het schakelprogramma vind je in Toelating Schakelzone 2017-2018. Binnen maximaal acht weken, maar meestal veel sneller, na ontvangst van je complete aanvraag krijg je van ons een beschikking. Als je toegelaten wordt, krijg je een studentnummer. Dit kun je vervolgens bij elke cursusbestelling op het inschrijfformulier vermelden.

stap 2

Inschrijving per cursus

Nadat je bent toegelaten tot een programma, kun je de cursussen bestellen in dat programma

Je meldt je aan voor een cursus met het Inschrijfformulier Schakelzone recht 2017-2018.  Vermeld je studentnummer!

De meeste cursussen in het schakelprogramma hebben een vast startmoment en worden een keer per jaar aangeboden. Om tijdig te kunnen beschikken over het cursusmateriaal, toegang te krijgen tot de elektronische leeromgeving en deel te kunnen nemen aan de begeleiding dien je je uiterlijk twee weken voor de startdatum van de cursus aan te melden. Je kunt je ook eerder aanmelden, je inschrijfrechten gaan pas lopen op het moment dat de cursus daadwerkelijk van start gaat. Inschrijven na de startdatum is niet meer mogelijk.

Meldt je aan voor een cursus met een variabel startmoment, dan bepaal je zelf wanneer je de cursus wil volgen. Het studiemateriaal wordt direct na verwerking van de inschrijving verzonden. De inschrijfduur van 12 maanden gaat 14 dagen na verwerking van uw inschrijving lopen. (ivm mogelijkheid tot aanvraag Levenlanglerenkrediet) Houdt bij uw planning wel rekening met de data van begeleidingsbijeenkomsten en de tentamens. Binnen de inschrijfduur van je cursus heb je drie tentamenkansen. Je kunt maximaal vijf cursussen tegelijk in huis halen. Als je een certificaat haalt, kun je weer een volgende cursus bestellen.

Kwartiel Startdatum Inschrijven vóór
1 04-09-2017 21-08-2017
2 20-11-2017 06-11-2017
3 12-02-2018 29-01-2018
4 30-04-2018 16-04-2018

Soms ontstaan er problemen als studenten vijf willekeurige cursussen bestellen. De inschrijfduur van cursussen is beperkt tot 12 maanden, dus daarbinnen moet je ze halen. We hebben voor elk programma een voorbeeld gemaakt dat je kan helpen bij het maken van de keuzes. Daarnaast bieden we je studieschema’s voor een tempo van 20, 30 of 60 EC per jaar (tevens vindbaar op youlearn). Je weet dan welk tempo er van je wordt verwacht: je tijd om een programma af te ronden is beperkt. Als je dit verkeerd plant, kan je daardoor in de problemen komen. Maak voor jezelf dus eerst een jaarschema met hulp van onze voorbeeldprogramma’s en het tentamenrooster. Bestel dan pas.

Studenten die na 1 april 2017 zijn toegelaten tot een OU-schakelprogramma met civiel effect zijn verplicht zich bij inschrijving voor de cursus JAV in te schrijven voor de variant JAV-Privaatrecht. Inschrijving is mogelijk nadat 30 EC van het schakelprogramma is afgerond. Bij de inschrijving voor de cursus JAV dient u rekening te houden met de verplichte begeleidingsbijeenkomsten, de eerstvolgende startmogelijkheid is februari 2018.

Zie de Inschrijvingsvoorwaarden Schakelzone Recht 2017-2018 voor de complete regeling rondom inschrijven.
De termijn voor afronding van het volledige programma staat vermeld in jouw toelatingsbeschikking en blijft gelden, ook als je na afloop van deze termijn nog inschrijfrechten zou hebben voor een of meer cursussen.

Aanvullende informatie over het Levenlanglerenkrediet van DUO.

Het adres voor inschrijvingen:

Bureau Schakelzone
p/a Open Universiteit/ITD
Postbus 4444
6401 CX Heerlen